Duurzaam vervoer voor nieuwe burgemeester Leeuwarden

Sybrand Buma, de nieuwe burgemeester van de gemeente Leeuwarden, wordt op de dag van zijn installatie ‘groen’ vervoerd. De dienstauto van het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden rijdt al op groen gas, en zo heeft ook Buma een duurzame start van zijn ambtstermijn.

Op maandag 26 augustus stapt Buma met zijn gezin uit bij station Grou/Jirnsum. Hier worden zij door een welkomstcomité ontvangen en traditiegetrouw welkom geheten bij de gemeentegrens van de gemeente Leeuwarden.

Het comité bestaat uit onder andere het college van Leeuwarden, de kinderburgemeester, fractievoorzitters van de gemeenteraad, afgevaardigden van de politie Fryslân, de brandweer en de Veiligheidsregio. Vervolgens stapt het gezelschap in een elektrische bus van Arriva, waarmee ze naar Leeuwarden worden vervoerd.

Om 17.00 uur na de installatie wordt Buma door de Stichting Praamvaren Leeuwarden een vaartocht in een elektrisch aangedreven praam aangeboden. Samen met zijn familie en andere genodigden vaart de CDA’er vanuit de Prinsentuin richting de binnenstad.