Cambuur ongewijzigd tijdens kraker tegen koploper NAC

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de tweede uitwedstrijd van het seizoen. In het Rat Verlegh Stadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen lijstaanvoerder NAC.

Ruim twee jaar geleden (7 april 2017, red.) waren de geel-blauwen met 0-2 te sterk in het laatste treffen met de club uit Breda. Sander van de Streek en Stefano Lilipaly verstoorden toen het 'Avondje NAC'. Van het elftal dat destijds de punten meenam naar Leeuwarden is Jordy van Deelen (foto) de enige die ook nu nog tot de basiself van Cambuur behoort. Pieter Bos (wisselkeeper) en Martijn Barto (invalbeurt, thans assistent-trainer) behoorden eveneens tot de zegevierende selectie. Voor Giovanni Korte is het een weerzien met zijn oude werkgever. De aanvaller werd recentelijk transfervrij opgepikt bij de Brabanders. 

Trainer Henk de Jong over de wedstrijd: ,,NAC heeft een beweegelijke en goede ploeg, met gemakkelijk voetballende jongens. Het wordt een zware, maar uitdagende en leuke pot. Kunnen we mooi zien waar we staan. Ik verander niks aan de basis."

Ziekenboeg
Doke Schmidt (enkel) is vanwege een terugslag waarschijnlijk nog drie tot zes weken uitgeschakeld.

Opstelling Cambuur
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Kallon, Mühren, Korte

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut