Chantal Vellinga van GVL genomineerd voor Coach/trainer van het jaar

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie heeft landelijk tien coaches/trainers genomineerd voor de titel Coach/trainer van het jaar. Eén van de genomineerden is Chantal Vellinga van Gymnastiekvereniging Leeuwarden.

Chantal is hoofdtrainster van de vereniging en zet zich al 17 jaar met hart en ziel in voor de turnsters van GVL. Ze is de spil van de vereniging en werkt nauw samen met de andere trainsters binnen GVL.

Op een professionele manier leert ze de kinderen op elk niveau om het turnen onder de knie te krijgen en stimuleert hen om steeds weer nieuwe dingen te proberen en hun grenzen te verleggen. Plezier in de sport staat hierbij voorop en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Zo zijn verschillende springteams onder leiding van Chantal afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden.

Naast het lesgeven en het begeleiden van de turnsters bij wedstrijden neemt ze ook nog eens regelmatig het initiatief om leuke dingen met elkaar te organiseren.

Via de website of Facebookpagina van GVL is het mogelijk op Chantal te stemmen om haar zo de eindoverwinning te bezorgen.