Chantal Vellinga naar finale verkiezing trainer/coach van het jaar

LEEUWARDEN - De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft bekend gemaakt dat Chantal Vellinga, trainster bij GVL (Gymnastiekvereniging Leeuwarden) zoveel stemmen heeft gekregen dat ze is doorgedrongen tot de laatste drie.

Ze is hiermee de enige finalist uit Leeuwarden én Friesland.

Chantal is hoofdtrainster van de vereniging en zet zich al zeventien jaar met hart en ziel in voor de turnsters van GVL. Ze is de spil van de vereniging en werkt nauw samen met de andere trainsters binnen GVL.

Op een professionele manier leert ze de kinderen op elk niveau om het turnen onder de knie te krijgen en stimuleert hen om steeds weer nieuwe dingen te proberen en hun grenzen te verleggen. Plezier in de sport staat hierbij voorop en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Zo zijn verschillende springteams onder leiding van Chantal afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden.

Naast het lesgeven en het begeleiden van de turnsters bij wedstrijden neemt ze ook nog eens regelmatig het initiatief om leuke dingen met elkaar te organiseren.

Via de website: www.gvleeuwarden.nl of Facebookpagina van GVL: www.facebook.com/gvleeuwarden is het mogelijk op Chantal te stemmen om haar zo de eindoverwinning te bezorgen. U kunt ook via deze link een stem uitbrengen: dutchgymnastics.nl/trainers-en-coaches/coachtrainer-van-het-jaar-2019/stemmen