16 geluksvogels beleven VIP-weekendje Cambuur

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover voor 16 geluksvogels tussen de 8 en 12 jaar: een heus VIP- weekend in het Cambuur Stadion en het Post-Plaza Hotel in Leeuwarden! Op vakantie gaan is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom werden de kinderen volledig in de watten gelegd.

Met een overnachting in het Post-Plaza Hotel en een wedstrijdbezoek werd een weekend om niet snel te vergeten.

Vrijdagmiddag rond 13.30 uur werden de gasten door hun ouders gebracht bij het stadion en kon het weekend beginnen. Iedere aanwezige VIP ontving een eigen Cambuur-tenue, Cambuur badlaken en een mooie rugzak om alle spullen in te bewaren. De eerste activiteit van de dag was meteen sportief: een clinic onder leiding van de spelers van Jong SC Cambuur op het hoofdveld in het Cambuur Stadion.

Rond half vier stond de spelersbus van SC Cambuur klaar om met de kinderen richting het Post-Plaza Hotel te gaan. Eenmaal aangekomen, kregen ze de sleutel van hun eigen luxe hotelkamers.

Hierna was het tijd voor de tweede activiteit: een rondleiding door het centrum van Leeuwarden. Hier kregen ze de bijzondere verhalen achter de street-art in de stad te horen. Van al dat wandelen en luisteren krijg je echter trek, dus zetten ze koers terug naar het hotel, waar een heerlijk diner stond te wachten.

Tijd om uit te buiken was er niet, want de wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles stond op het punt van beginnen. Vanaf de beste plekken in het stadion waren de kinderen getuige van de schitterende 5-0 overwinning van SC Cambuur.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de kinderen speciaal onthaald door de stadionspeaker die hen persoonlijk welkom heette. De kinderen mochten bovendien het grote ‘Cambuur Verbindt-doek’ op de middencirkel vasthouden en in de rust wat drinken in het Spelershome.

Na afloop van de wedstrijd stond de discobus van Taxi Waaksma paraat om iedereen weer veilig thuis te brengen was het tijd om te gaan slapen.

Het was voor sommige kinderen na veel keten een erg kort nachtje. Gelukkig kon de energie snel weer worden aangevuld met een ontbijtbuffet in het Post-Plaza. Rond tien uur vertrokken ze richting het stadion om hier de voetbalhelden te ontmoeten. Eerst even kijken naar de training en daarna met alle spelers meevoetballen.

Tot slot ontvingen de kinderen nog het nieuwe boek van Cambuur Verbindt (‘De Jongen die Voetballer wilde worden’) en vertrokken ze moe, maar voldaan, met hun ouders weer naar huis.