Man (19) probeert te vluchten op skelter, maar wordt ingehaald en aangehouden

Een 19-jarige man uit een dorpje bij Leeuwarden is maandagochtend aangehouden nadat hij bij een woning in de Balistraat weg probeerde te vluchten op een skelter.

Samen met een andere man ‘scharrelde’ de 19-jarige man bij een huis. Toen de melder naar ze schreeuwde, vluchtten de twee weg. De aangehouden man vluchtte op een skelter van de kinderen, maar kon ingehaald worden door de melder.

De melder nam de man mee naar zijn woning, waar hij opnieuw probeerde te ontsnappen, zonder succes. De politie kwam ter plaatse en heeft de man meegenomen voor verder onderzoek.

‘Nog niet eerder meegemaakt’

De jongeman verkeerde onder invloed van alcohol, zegt Oeble Bouma van de politie Leeuwarden. ,,Hij was wat aan het klieren op die skelter”, zegt Bouma. ,,Dan is het dus even de vraag waar je dit juridisch onder moet scharen. Is het een poging tot diefstal of toch meer onverstandig puberaal gedrag?”

Het is aan het Openbaar Ministerie om de zaak via een ZSM-procedure (Zo Snel Mogelijk) af te doen.

Voor Bouma is de zaak uniek. ,,Ik doe dit al 44 jaar en ik heb ze in die tijd op allerlei voertuigen weg zien gaan, maar op een skelter had ik nog niet eerder meegemaakt.”