Asieldier van de week bij De Wissel | Ricky

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Ricky, een redelijk jonge rood/witte kater met een bijzonder karakter.

Ricky is geen stilzitter en zit continu overal met zijn neus bovenop. Hij had weinig tijd nodig om te wennen en bleek al snel een enorme kletskop. Tijdens de schoonmaak kletst hij je de oren van je hoofd, waarschijnlijk om je aan te moedigen om eerst dat voerbakje maar eens van een nieuw laagje te voorzien. Deze knappe vent is dus een echt gezelligheidsdier. Hij gebruikt zijn stemgeluid om je te laten weten waar hij is, hoe hij zich voelt of als hij iets van je wil. Het varieert van zachte purretjes als hij het fijn vindt tot klaaglijk mauwen als hij het ergens niet mee eens is. Stilte staat niet in zijn woordenboek.

Omdat Ricky geen stilzitter is, zal hij beter op zijn plek zijn in omgeving waar hij veel aandacht kan krijgen. Hij is namelijk ook heel speels en aanhankelijk. Ook de mogelijkheid om naar buiten te kunnen om daar wat energie kwijt te raken zal hij vast en zeker waarderen. Waarschijnlijk zou Ricky prima bij een andere (jonge) sociale kat geplaatst kunnen worden. Belangrijk is dan wel dat de andere kat redelijk stoer is, zodat hij/zij niet volledig ondergesneeuwd wordt door een racende Ricky.

Zoekt u een kat die meteen een volwaardige gesprekspartner is? Zoek dan niet verder en kom kennis maken met Ricky, hij zal erg veel over zichzelf te vertellen hebben!

Mocht u interesse hebben in Ricky of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.