Doorloper | Stichting Buitengewoonzijn.NU

LEEUWARDEN - De Doorloper van deze week staat in het teken van de non profit stichting Buitengewoonzijn.NU. De stichting verzorgt trainingsbijeenkomsten in diverse steden. Tien keer per half jaar komt men samen in een groep waar individueel een activiteit bedacht wordt die gaaf zou zijn voor de wereld.

Algemene informatie:
We ontwikkelen en voeren jaarlijks samen ongeveer honderd projecten per jaar uit. Dat kan van alles zijn, van iets heel kleins tot iets groots. We doen als inwoners iets voor de samenleving, maar werken tegelijkertijd aan onze persoonlijke ontwikkeling. Daar wordt iedereen blij van. We onderzoeken, weten het ook niet, ondersteunen elkaar en hebben daarbij ook de grootste lol. Eenmaal besmet met het buitengewone virus is er geen ontkomen aan. Je gaat anders naar de wereld en jezelf kijken. Met een glimlach.. een knipoog. Wij doneren aan Amnesty International. De winst is wat we leren en kunnen doorgeven.

Wij zijn:
Een groep mensen van jong tot oud, leeftijd, afkomst, kleur speelt geen rol. Iedereen is welkom.

Ons motto:
Anders kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Lef hebben en spelenderwijs leren.

Wat ons als groep bindt:
De passie om buitengewoon te leven. Niet te verzanden in gelijk hebben, oordelen, fout maken enzo. Dat wil zeggen anders om te gaan met wat we op ons pad tegenkomen. Iets voor een ander betekenen is ook waar mensen blij van worden, iets in de wereld zetten. Wie wil dat nou niet? Niet zweverig of klef, niet in een standaard format maar ieder op eigen wijze.

We hebben helemaal niks met:
'Laat maar....' De intentie is wakker blijven, mooie dingen mogelijk maken en als het niet lukt weer overnieuw beginnen!

Waar we wel van houden: 
Het verschil maken, waarde toevoegen, creatieve ideeën ontplooien, je niet laten stoppen door beperkende gedachten.

Feestjes bouwen doen we:
Zoveel mogelijk, alleen of met elkaar, in het klein of groots, liefst dagelijks, door te kijken en echt te zien.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
Een dag naar zee met mensen die nog nooit de zee gezien hebben, buitenslapen op de hei, met een complimentenloket de stad in, met de kleuterklas naar het bejaardenhuis samen zingen, een verwendag voor daklozen en nog veel meer.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Tijdens de training op de momenten dat een trainer op geheel eigen wijze met de nodige zelfspot een voorbeeld geeft van waar hij of zij zelf mee worstelt. Dan wordt er flink gelachen om het menszijn.

En dat we flink baalden:
Tijdens de cursusavonden komen er ook momenten voorbij dat we onszelf behoorlijk tegenkomen. Dat hoort erbij. Als bijvoorbeeld een project niet geheel naar verwachting verloopt, grrrrr..maar het komt altijd goed en het is altijd goed, want je leert ervan.

Leeuwarden is voor ons:
De stad waar zoveel moois te zien en te beleven is. De stad waar wij heel graag een groep willen voortzetten om Leeuwarden nog een stukje mooier te maken.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Zouden er vaker en meer gelegenheden zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en elkaar ondersteunen. Ook mag er meer gedanst worden, want dat is zo bevrijdend (we organiseren overigens al wel het 30+ dansfeest elke eerste vrijdag van de maand in theater de Bres).

Als we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Een land waar je opstaat met een glimlach omdat de zon er alweer schijnt. Waar ’s avonds soms een verfrissend buitje valt en het in de winter sneeuwt.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Iedereen die voorbij zijn angst gaat en iets op eigen wijze neerzet verdient een lintje.

Proeven?
Voel je welkom op onze introductie-avonden: woensdag 28 augustus en 4 september, van 19.30 tot 21.30 uur. Plaats van handeling: Voel je goed centrum, Fonteinland 7 te Leeuwarden.

Meer weten?
Stuur een e-mail naar info@Buitengewoonzijn.NU, of kijk op www.Buitengewoonzijn.NU

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.