Snakkerburen houdt oogstfeest van de Doarpstún

Leeuwarden - Doarpstún Snakkerburen houdt zondagmiddag 25 augustus van een tot vijf uur het jaarlijkse oogstfeest. De toegang is gratis.

Na maanden van zaaien, poten, wieden en verzorgen zijn er nu veel groenten en fruit te oogsten in de groene oase van de Doarpstún. Er zijn kraampjes met bloemboeketten, biologisch geteelde groente, fruit en veel pompoenen, vers van de akkers. Middelpunt van alle gezelligheid is het terras en de kraam met gebak. Verder zullen er kramen zijn met ambachten, kunst en nijverheid uit de buurt. De imker neemt zijn bijenkorf met glazen wand mee.

Er is een speurtocht, leuk voor groot en klein en vooral groot mèt klein. De route gaat via alle uithoeken van het terrein. Met de rondleiding over de Doarpstún, die een aantal keren zal plaats vinden, krijgen bezoekers meer achtergronden te horen over wat er te doen is en waarom.

Bij RadenMaar mogen bezoekers een gokje wagen hoe zwaar de grootste pompoen van dit jaar is en hoeveel aardappels er van een vierkante meter komen. Om vier uur worden die aardappels live ‘gedold’ en wie de hoeveelheid goed heeft geraden mag ze allemaal meenemen.

Kinderen kunnen een kabouter schilderen en klimmen op de strobalen en voor de allerkleinsten is er een zandbak en waterkuip.