Open Leeuwarder Kampioenschap voetbal ten bate van goed doel

LEEUWARDEN - De tweede editie van het Open Leeuwarder Kampioenschap (OLK) voetbal wordt zaterdag 24 augustus georganiseerd op de velden van LAC Frisia 1883.

De recette van het toernooi gaat ook dit jaar naar het Dekker Fonds, een organisatie die zich inzet voor kansarmen in de omgeving van Leeuwarden.

Tijdens de eerste editie, in de zomer van 2018, gingen BCV Burgum en MKV ’29 er met de titels vandoor. Er waren destijds twee winnaars omdat er gestreden werd in twee verschillende categorieën. Ook de aankomende editie wordt het OLK opgedeeld in een A- en een B-toernooi en zijn er teams van buiten de gemeente Leeuwarden uitgenodigd. Dit om er voor te zorgen dat een ieder speelt tegen clubs van (ongeveer) hetzelfde niveau. Er zijn voor beide niveaus twee poules van drie. De poulefase start op 24 augustus om 13.00 uur en wordt direct gevolgd door een finaleronde. Naast de eeuwige roem is dit toernooi voor alle teams een mooie graadmeter om te zien waar men staat, één week voordat de bekercompetitie begint. 

De indelingen van de beide categorieën:

Categorie A (eerste, tweede en derde klasse)

Poule A
LAC Frisia 1883 (zondag)
SC Leovardia
LVV Friesland

Poule B
FVC
VV Sint Annaparochie
Ropta Boys

Categorie B (vierde en vijfde klasse)

Poule A
V en V '68
LAC Frisia 1883 (zaterdag)
MKV '29

Poule B
SV RWF
SSS '68
Waterpoort Boys