Asieldieren van de week bij De Wissel | Jonge konijnen

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om een paar hele leuke jonge konijnen.

Als u van grote konijnen houdt zijn deze vijf jonge konijnen echt de moeite waard. Ze zijn vrolijk,.aanhankelijk, gek op eten en hebben open karaktertjes; ze gaan alles vol enthousiasme tegemoet! Mede ook vanwege hun formaat zullen dit ideale konijnen zijn voor (jonge) kinderen. Ze laten zich graag aanhalen maar kinderen kunnen door hun grootte niet zomaar met ze omslepen.

Op dit moment zitten de konijnen in een ren binnen. Helaas zijn ze echter nog niet echt zindelijk. Ze hebben wel een toiletbak maar hebben hierin nog wat training nodig. Als ze een mooie ren buiten krijgen is dit geen probleem, maar als u ze los in huis wilt laten lopen een trainingspuntje.

Deze vijf leuke konijnen zijn nu met veertien weken al flink aan de maat, de ouders waren dan ook een Vlaamse reus en een Nieuw Zeelander. Dit vijftal zal dus ook groot en zwaar worden. De mannetjes zijn nu nog te jong om te castreren. Als u de konijnen bij ons ophaalt kosten de mannetjes €60,- maar dan kan deze later via ons nog gecastreerd worden. U kunt daarvoor een afspraak maken via De Wissel en het konijntje hier brengen, wij regelen de rest dan verder.

Omdat het zulke vrolijke, energieke konijnen zijn zoeken wij voor hen ook iemand die ze voldoende ruimte kan geven, voldoende afleiding (speeltjes, eventueel leuke trucjes aanleren of andere vormen van verrijking) en het gezelschap van een ander konijn. In het geval van de mannetjes zullen ze twee weken na castratie hun nieuwe liefde mogen ontmoeten, de vrouwtjes zouden direct aan een gecastreerd mannetje gekoppeld kunnen worden.

Mocht u interesse hebben in een van de konijnen of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.