SC Cambuur maakt zich op voor competitiestart in Doetinchem

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond, uit bij De Graafschap, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020. Op De Vijverberg wordt om 20.00 uur afgetrapt.

In de play-offs van vorig seizoen (22 mei 2019, red.) kregen de geel-blauwen met 2-0 klop van De Superboeren nadat het eerder (19 mei, red.) in Leeuwarden 1-1 was geworden. Saillant detail: Henk de Jong was destijds hoofdtrainer bij De Graafschap en schakelde dus zijn huidige werkgever uit. De ploeg uit de Achterhoek kwam in de finaleronde vervolgens tekort tegen Sparta. Het laatste treffen in de eerste divisie tussen De Graafschap en SC Cambuur eindigde op 25 augustus 2017 eveneens in 2-0.

Henk de Jong over het begin van de competitie

,,De jongens spelen op leven en dood tijdens de trainingen. Er is een spelidee en de jongens denken ook mee. Het is natuurlijk wel een compleet nieuwe ploeg en we zijn allemaal geen tovenaars. Het zal gauw blijken waar we staan met de wedstrijd van morgen bij De Graafschap en een week later thuis tegen Go Ahead Eagles. Ik reken die twee ploegen zeker tot de titelkandidaten en uiteindelijk verwacht ik dat misschien wel een stuk of acht teams de competitie gaan bepalen. Voeg aan die namen ook die van ons maar toe en eveneens Roda, NEC, NAC, Excelsior en Almere."

Ziekenboeg
Doke Schmidt (enkel) is waarschijnlijk twee tot drie weken uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Kallon, Mühren, Korte

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.,

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut