Cambuur besluit oefencampagne met onnodige nederlaag

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft aan de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 een kleine kater overgehouden. FC Volendam stapte onverdiend met een overwinning van het veld: 2-4.

De manschappen van trainer Henk de Jong verzuimden voor rust flink afstand te nemen en kwamen uiteindelijk bedrogen uit.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders hadden vanaf de aftrap duidelijk het betere van het spel. In de elfde minuut was de eerste grote mogelijkheid dan ook voor de thuisclub; Issa Kallon - in stelling gebracht door Ragnar Oratmangoen - zag zijn schot in de linkerhoek gekeerd door keeper Nordin Bakker. In de 21ste minuut moest Doke Schmidt geblesseerd naar de kant. Alex Bangura nam vervolgens de linksbackpositie in. Halverwege de eerste helft kroop FC Volendam in korte tijd driemaal door het oog van de naald; Kallon faalde tweemaal en tussendoor had Robert Mühren zijn vizier niet helemaal op scherp staan. In de 38ste minuut brak SC Cambuur de ban. Jamie Jacobs nam - na voorbereidend werk van Korte en Mühren - de dik verdiende openingstreffer voor zijn rekening. Op slag van rust werd zwak uitverdedigen afgestraft door de bezoekers; Joey Veerman maakte - geheel tegen de verhouding in - gelijk. 

Cambuur begon zonder nieuwe wijzigingen aan de tweede helft.

Twaalf minuten na de spelhervatting waren het de Leeuwarders die ook raad wisten met defensief geknoei bij de tegenstander; Mühren zette de geel-blauwen hernieuwd op voorsprong. Zes minuten later kwam andermaal een gelijkmaker op het scorebord. Uit een counter - met een enorme lucht van buitenspel - mocht Zakaria El Azzouzi doorgaan en hij faalde niet: 2-2. In de zeventigste minuut voorkwam keeper Sonny Stevens een achterstand voor de thuisclub middels een fraaie redding op een kopbal van Martijn Kaars. Een kwartier voor tijd was Stevens de schlemiel en Kaars de gevierde man. De goalie van SC Cambuur stompte de bal voor de voeten van de Volendammer die simpel de bal in het net werkte: 2-3. Kort daarop was Jacobs dichtbij de 3-3, maar doelman Bakker keerde de kopbal. Darius Johnson verdubbelde de marge - toen arbiter Gasner door liet spelen terwijl Tim Siekman aan het hoofd geblesseerd op de grond lag - in de 83ste minuut: 2-4. Siekman moest voorts noodgedwongen worden vervangen. In de slotfase gebeurde er niets meer en dus leden de manschappen van trainer Henk de Jong een nederlaag omdat er teveel kansen niet werden benut en de arbitrage ook niet bepaald lekker bezig was. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch ('67 Siekman, proefspeler) ('85 Bouman), Schouten ('67 Van der Kaap), Schmidt ('21 Bangura), Hoedemakers ('67 Akoy), Jacobs, Oratmangoen, Kallon, Mühren, Korte ('67 Paulissen)

Karakteristieken

Uitslag: 2-4 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Jacobs ('38), 1-1 Veerman ('45), 2-1 Mühren ('57), 2-2 El Azzouzi ('63), 2-3 Kaars ('76), 2-4 Johnson ('83)

Scheidsrechter Gansner gaf geel aan Plat, Eerdhuijzen (FC Volendam).

Aantal toeschouwers: 3231

Totaaloverzicht oefencampagne
DTD - Cambuur 0-8
Kootstertille - Cambuur 0-8
FVC - Cambuur 0-4
Cambuur - Harkemase Boys 3-0
PEC Zwolle - Cambuur 4-1
Cambuur - Jong Ajax 1-2

De Leeuwarders starten de competitie vrijdag 9 augustus met een uitduel bij De Graafschap.
Vrijdag 16 augustus volgt de eerste thuiswedstrijd. In het Cambuur Stadion komt Go Ahead Eagles dan op bezoek.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut