Kringloopwinkel Grou nieuw uitdeelpunt voor voedselbank

De kringloopwinkel in Grou is het nieuwe uitdeelpunt voor de voedselbank in het dorp. Vanaf 31 juli kunnen afnemers voor hun voedselpakket terecht aan de Muldyk.

Ronald Wijmenga, voorzitter van Voedselbank Leeuwarden is blij dat er een laagdrempelige locatie is gevonden waar mensen in Grou hun voedselpakket kunnen afhalen. De missie en doelstelling van de voedselbank is (verborgen) armoede en verspilling van voedsel bestrijden, door dit eten gratis uit te geven aan mensen, die hier op grond van hun inkomen voor in aanmerking komen.

Ook Renny Ausma van Kringloopwinkel Grou vindt het een goede aanvulling op de sociale rol die de locatie speelt in de Grouster samenleving. ,,Wij zijn alleen een afhaalpunt en geen opslag”, benadrukt Ausma.

De voorganger van de huidige voedselbank werd in juni 2010 opgericht. Na de opheffing van de gemeente Boarnsterhim gingen de vrijwilligers onder de vlag van Voedselbank Leeuwarden verder met hun werkzaamheden. In totaal zijn er zo’n 130 vrijwilligers betrokken bij deze organisatie uit Leeuwarden.

Vanaf woensdag 31 juli is het afhaalpunt tussen 11:00 en 12:00 uur geopend. Om de week kunnen Grousters hier dan terecht voor levensmiddelen. Ronald Wijmenga: ,,We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie. Een aantal van onze vrijwilligers had ook al het idee dat de kringloopwinkel een goede plek kon zijn. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes in een relatief korte termijn in elkaar.”