Opknapbeurt voor voetgangerstunnel Leeuwarden Camminghaburen, ook aanpak omgeving station

De voetgangerstunnel bij het station Leeuwarden Camminghaburen wordt momenteel opgeknapt. Zo is al begonnen met het verwijderen van de tegels uit de tunnel.

De tunnel wordt gereinigd en de wanden worden vernieuwd. Nieuwe ledverlichting zorgt ervoor dat de voetgangerstunnel straks veilig en duurzaam verlicht is. Leden van het Graffiti Platform Leeuwarden geven de tunnel een nieuw uiterlijk door er kunstwerk op aan te brengen. Dat moet de verbinding tussen de beide locaties duidelijker benadrukken.

Ook het perron en de omgeving rondom het station Camminghaburen wordt onder handen genomen. Zo komen er nieuwe bomen, wordt de looproute voor treinreizigers duidelijker en komen er nieuwe zitplekken. Daarnaast worden de automaten voor het kopen van treinkaartjes vervangen.

De werkzaamheden duren volgens de gemeente Leeuwarden uiterlijk tot oktober. Tijdens de zomerweken concentreert het werk zich vooral in de tunnel. Zo wordt in de bouwvak de graffitikunst aangebracht.

Na de zomer verplaatst het werk naar de omgeving van de tunnel en het station. De tunnel blijft tijdens de werkzaamheden open. Wel moeten voetgangers en fietsers rekening houden met hinder.