Zomervakantie in Natuurmuseum Fryslân

LEEUWARDEN - Van tentoonstellingen tot rondleidingen bij de Draak en van VR-tochten per helicopterduikboot tot de OnderWaterSafari; er is in het Natuurmuseum Fryslân van alles te doen de komende tijd.

Wie benieuwd is naar het leven onder water kan op OnderWaterSafari gaan, toegankelijk voor bezoekers vanaf vier jaar. In een speciaal voertuig maken ze een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Ze maken kennis met de ‘big five’ van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis.

Swim Fish Swim!

De tijdelijke tentoonstelling Swim Fish Swim! vertelt over vismigratie, obstakels die trekvissen tegen komen en slimme oplossingen om vissen weer vrij baan te geven. Bezoekers kunnen hier het Vismigratie Racespel spelen én een VR-tochtje maken boven de Afsluitdijk en door de toekomstige vismigratierivier.

Blocbirds

In BLOCBIRDS zijn 25 composities te zien van vogels. Iedere vogelsoort heeft zijn eigen kleurenpatroon en verenkleed. Twee kunstenaars van Studio 212 Fahrenheit hebben deze ‘vogeluniformen’ omgezet in blokpanelen. Aan de hand van de kleuren, patronen en onderlinge verhoudingen kun je raden om welke vogel het gaat.

In de zomer is er een expositie van de Hollandse Aquarellistenkring getiteld: Meesteres & Moeder. zeven aquarellisten presenteren werk met een natuurlijke inslag.

Spellen spelen

In de laatste week van de zomervakantie van het noorden zijn er extra activiteiten: kinderen kunnen verschillende spellen spelen, zoals het bruinvis bordspel (een soort ganzenbord over bruinvissen), het bruinviskwartetspel en een BLOCBIRD memory spel.

Van 13 juli tot en met 25 augustus zijn er elke dag rondleidingen bij de Draak Li-Ming. Geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Het Natuurmuseum is in de maanden juli en augustus iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Meer informatie www.natuurmuseumfryslan.nl.