Politie vindt aanwijzingen voor misdrijf dode Gerbrandyweg in Leeuwarden

De politie heeft aanwijzingen gevonden dat de overleden persoon in een flatwoning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg door een misdrijf om het leven is gekomen.

Wie de persoon is, kan de politie nog niet met zekerheid zeggen, maar er wordt rekening mee gehouden dat het gaat om de 73-bewoner van de flat.

De politie geeft ook aan dat er in de flatwoning kamers werden verhuurd aan studenten. Met name Chinese studenten, aldus de politie. Het Team Grootschalige Opsporing dat zich met de zaak bezighoudt, wil graag met (ex-)huurders in contact komen.

Dinsdagmiddag nam de politie een kijkje in de woning, na meldingen van mensen die de situatie niet vertrouwden, stelt de politie in een persbericht. In de woning vonden zij het stoffelijk overschot. Meteen stelde de politie een onderzoek in, dat in de loop van de dag werd opgeschaald.

Welke aanwijzingen de politie heeft voor een misdrijf, wilde een woordvoerder niet zeggen. Ook over de omstandigheden waarin het lichaam werd gevonden, deelt de politie niets mede.

Dat buurtbewoners klaagden over stank, kon de politie niet bevestigen. Over de mogelijkheid dat het stoffelijk overschot er al langere tijd ligt – waardoor identificatie bemoeilijkt kan worden – wil de politie ook niet praten.

Lees ook: Politie wil pas na afronden onderzoek iets melden over dode in Leeuwarden