Politie wil pas na afronden onderzoek iets melden over dode in Leeuwarden

Het onderzoek naar het aangetroffen lichaam aan de Professor Meester P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden, is woensdag verdergegaan. Al vroeg in de ochtend brandden er lampen in de onderzoeksunits.

De politie wil nog altijd niet melden of het slachtoffer een man of een vrouw is. ,,We communiceren er verder niet over, dit is niet het moment'', zegt woordvoerster Tessel Horsman. Overigens meldde een woordvoerder dinsdag dat het slachtoffer een oudere man betreft.

Sinds dinsdagmiddag doet de technische recherche onderzoek. Daartoe zijn er forensische units geplaatst bij de woning. Een melder had telefonisch laten weten zich zorgen te maken om de bewoner. Buurtbewoners meldden dat het er stonk.

Over de omstandigheden waarin het slachtoffer is aangetroffen, zegt de politie niets. Het onderzoek kan nog wel dagen duren, zei zegsman Ernest Zinsmeyer dinsdagavond al.

Vroeg stadium

,,We willen het zorgvuldig doen, we zitten nog in zo'n vroeg stadium'', aldus Horsman. ,,De duur van een onderzoek verschilt per situatie, wat je aantreft. Een woning of een bosgroeve kun je bijvoorbeeld niet met elkaar vergelijken.''

Lees ook: Uitgebreid onderzoek na vondst lichaam in portiekwoning Gerbrandyweg Leeuwarden