Vastgelopen verhuisregisseurs uit Leeuwarden krijgen een nieuwe kans

De failliete verhuisregisseurs van Ontzorgd Verhuizen in Leeuwarden hebben een doorstart gemaakt. Het bedrijf wordt nu geleid door zoon Tim van oprichter Marc van der Veen.

De eerste versie van Ontzorgd Verhuizen ging op 20 juni ten ten onder aan zijn eigen groeiambities: een financieringslast van enkele tonnen bleek te zwaar op de exploitatie te drukken. ,,Het is even keihard werken om er weer bovenop te komen'', zegt de nieuwe directeur, Tim van der Veen.

,,Het was altijd al het plan dat ik het bedrijf zou overnemen, maar niet op deze leeftijd. Ik ben 25 jaar. Ik heb het geluk gehad dat ik van jong af aan bij Ontzorgd Verhuizen betrokken ben geweest.'' De onderneming regelt zo'n beetje alles rondom verhuizingen van met name bejaarden.

Dat is een flinke markt: Nederland telt 3 miljoen 65-plussers die gemiddeld eens in de tien jaar verhuizen. In zijn nieuwe versie telt Ontzorgd Verhuizen 3,5 werknemers. Die zijn voornamelijk actief in het gebied ten noorden van de lijn Utrecht Enschede.

,,Maar als we een opdracht kunnen krijgen uit Breda, dan slaan we die niet af'', zegt Van der Veen. ,,Er is veel concurrentie, maar we gooien ons onderscheidend vermogen in de strijd.''