Omrin en gemeenten lanceren campagne over afvalscheiding

LEEUWARDEN - Omrin heeft samen met een groot aantal gemeenten in Friesland en Groningen een campagne gelanceerd. Met ‘Samen halen we alles eruit’ willen de partijen nog meer mensen bewust maken van het nut - en de noodzaak - om afval goed te scheiden.

In 2020 moet de hoeveelheid huishoudelijk afval in Nederland drastisch zijn verminderd. Het doel is dat er jaarlijks nog maar maximaal 100 kilo huishoudelijk afval per inwoner is.

Daarnaast is het doel om 75% van al het huishoudelijk afval te scheiden, zodat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Dit zijn de zogeheten VANG doelstellingen (Van Afval Naar Grondstof) die zijn opgesteld door de rijksoverheid. De campagne ‘Samen halen we alles eruit’ moet bijdragen aan dit bovenliggende doel.

Tips en Afvalspel

De komende maanden verschijnen diverse online video’s met herkenbare (thuis)situaties en handige tips om afval goed te scheiden. Naast video’s worden ook tal van on- en offline banners en advertenties ingezet.

Verder heeft Omrin het grote Afvalspel ontwikkeld, dat on tour gaat door alle gemeenten en op lokale evenementen staat. Het grote Afvalspel is een interactieve stand, waarbij bezoekers worden uitgedaagd om zo goed en zo snel mogelijk tien verschillende producten te scheiden.

De komende maanden trekt het grote Omrin Afvalspel door Friesland en Groningen.