Een kijkje bij Dierenopvang De Wissel (1)

LEEUWARDEN - Stichting Dierenopvang de Wissel is de enige opvang in Leeuwarden en omgeving voor het opvangen en herplaatsen van honden. Rond de driehonderd honden per jaar wisselen bij De Wissel van eigenaar.

De ene natuurlijk wat makkelijker dan de andere: een pup is zomaar herplaatst, een grote hond van negen jaar moet vaak wat langer wachten op zijn of haar nieuwe huisje. Maar voor allemaal doen de vrijwilligers hun uiterste best om dat juiste plekje te vinden.

Honden komen om allerlei verschillende redenen bij de opvang binnen. Zommige zijn gevonden (en kunnen vaak snel weer herenigd worden met hun baasje), sommige komen omdat een baasje overleden is, soms moet een baasje opgenomen worden, verliezen mensen hun huis of hebben ze door wisseling van baan niet voldoende tijd meer over voor een hond.

Via een aantal websites, het maken van mooie foto’s en het schrijven van een volledig en eerlijk verhaal proberen de vrijwilligers van De Wissel ze weer zo snel mogelijk te herplaatsen. ,,En gelukkig gaat dat goed, veel honden vinden redelijk snel weer een nieuw plekje. Deze zomer zijn er al veel honden binnengekomen die nog op zoek zijn naar hun nieuwe huisjes. We hopen dat ze allemaal snel mogen verhuizen!”

Benieuwd naar onze honden? Kijk dan op de website: www.dierenopvangdewissel.nl/honden. Ook katten zijn op de website te vinden.