SC Cambuur op 'Wiarda' mild voor FVC

LEEUWARDEN - SC Cambuur kende zaterdagavond weinig problemen met zondag eersteklasser FVC. De Leeuwarder eerste divisionist was achterin zeer solide, maar bracht voorin te weinig. De eindstand was derhalve zuinigjes: 0-4.

Trainer Henk de Jong was na afloop duidelijk over het oefenduel: ,,Ben heel tevreden met hoe we achterin stonden. We hebben niks weggegeven. Voorin hadden we natuurlijk veel beter om moeten springen met de kansen. Leuk voor FVC dat we hier niet met veel grotere cijfers winnen."

Cambuur startte met de volgende opstelling: Pieter Bos, Jordy van Deelen, Kellian van der Kaap, Erik Schouten, David Sambissa, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Robin Maulun, Issa Kallon, Nigel Robertha, Mitchel Paulissen. Op het halfuur werd voor het eerst gewisseld: Finn Berk voor Van der Kaap. Voorts vonden er in de tweede helft meer dan genoeg omzettingen plaats. De meest opvallende was het inbrengen van kersverse aanwinst Robert Mühren. Bij zijn eerste balcontact kort na rust haalde hij meteen feilloos de trekker over en bepaalde daarmee al vroeg in de wedstrijd de eindstand op 0-4. Voor rust had Erik Schouten de score geopend en was Issa Kallon tweemaal trefzeker.

De eerstvolgende oefenwedstrijd wordt vrijdag 12 juli op het complex van Leeuwarder Zwaluwen gespeeld. Om 19.00 uur staat die avond een ontmoeting met Harkemase Boys op het programma.