Robert Mühren op huurbasis van Zulte Waregem naar SC Cambuur

LEEUWARDEN - SC Cambuur is in de jacht naar scorend vermogen uitgekomen bij Robert Mühren. De Leeuwarder eerstedivisionist zal voor de duur van één seizoen gebruik mogen maken van de aanvaller die bij het Belgische Zulte Waregem onder contract staat.

De in Purmerend geboren Robert Mühren (30) - neef van Gerrie en Arnold - speelde eerder voor FC Volendam (102 duels, 49 goals) en AZ (47 duels, 11 goals). Bij Zulte Waregem - waar de spits tot 2021 onder contract staat - kwam hij niet echt uit de verf, waarna de Belgische club hem in het seizoen 2017-2018 verhuurde aan Sparta, en in het afgelopen seizoen onderbracht bij NAC.

Foeke Booy: ,,We zochten iemand met scorend vermogen en ervaring op niveau. Robert wilde graag naar ons toe en Zulte Waregem werkte goed met ons mee."

Mühren: ,,Ik had een lijstje met clubs waar ik heen zou willen gemaakt in de vakantie. Volendam en Cambuur stonden daarop. Ik had een prima gesprek met trainer Henk de Jong en hield daar een goed gevoel aan over. Ik zie dit als een kans om mezelf goed op de kaart te zetten."