GVL pakt meerdere medailles bij Fries kampioenschap toestelturnen

DRACHTEN - Sportcentrum Drachten bood zaterdag 29 juni plaats aan het Fries kampioenschap toestelturnen. De wedstrijd was voor turnsters die uitkomen in de keuze oefenstof, op het niveau van de derde en vierde divisie.

Wanneer een turnster zich op een toestel bij de eerste vier tijdens de plaatsingswedstrijden had geplaatst mocht mee worden gedaan aan dit FK. Een grote groep turnsters van GVL (Gymnastiekvereniging Leeuwarden) had zich voor een of meerdere toestellen gekwalificeerd.

Op sprong won Nicole Slotegraaf goud, Thyrza Akkerman zilver en Amber Faber brons. Bij de brug pakte Amber Faber goud, Sanne Tamminga zilver en ook Hilda de Boer zilver. Op balk waren er medailles voor Silke Postma (brons) en Nicole Slotegraaf (brons). Op vloer veroverde Amber Faber goud, Laura de Boer zilver, Thyrza Akkerman zilver en Manon Boomsma brons.

Tegelijkertijd turnde Sterre Verhulst in Vries. Daar waren ook toestelfinales maar dan voor de eerste en de tweede divisie van Noord-Nederland. Sterre komt uit bij de Pupillen 1 Nationaal 2. Sterre won goud op sprong en zilver op vloer.