Arriva baalt enorm van kapotte airco op traject naar Leeuwarden, zwetende reizigers niet blij

Een kapotte airco in de Arriva-trein die om 17:41 uur vanuit Groningen naar Leeuwarden reed, zorgde bij reizigers voor veel zweetdruppels. Arriva laat weten ,,enorm te balen'' van het voorval.

,,Het had niet mogen gebeuren'', zegt woordvoerster Tineke Witteveen van het vervoersbedrijf. De temperatuur in treinstel 319 van de sneltrein liep behoorlijk op, aldus reizigers, die peentjes zweetten en hun ongenoegen uitten.

Op het traject was slechts één tussenstop, in Buitenpost. De machinist meldde reizigers daar via de intercom dat ze naar het voorste treinstel konden overstappen. ,,De machinist heeft goed gehandeld door bij de eerste stop aan te kondigen om naar het andere treinstel te gaan waar de airco wel werkte'', aldus Witteveen. Het betreffende treinstel is na de rit niet meer ingezet en wordt gerepareerd.

Evalueren

Bij extreme weersomstandigheden wil Arriva de reiziger goed kunnen bedienen. De vervoerder had zich zo goed mogelijk voorbereid op de warmte, de treinstellen worden gecheckt en als er een defect is geconstateerd, worden ze niet meer ingezet. ,,Maar soms kan het gebeuren dat er iets tussendoor glipt en dat de techniek ons in de steek laat. ,,We evalueren intern hoe dit heeft kunnen voorkomen'', aldus Witteveen.