Gymnastiekvereniging Leeuwarden oogst tal van medailles in Ahoy

ROTTERDAM - Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) heeft het afgelopen weekend tijdens The Finals, de Nederlandse kampioenschappen van de KNGU, flink van zich doen spreken.

GVL deed op zaterdag mee aan de Nederlandse kampioenschappen individuele springwedstrijden. Een grote groep (zeventien deelnemers in totaal) van GVL had zich voor deze wedstrijd geplaatst. Er werd gesprongen in de B en C lijn. Tijdens deze individuele wedstrijd kon je op drie onderdelen meedoen. Trampoline valmat, trampoline springtoestel en airtrack. Op de airtrack worden er drie series gesprongen en op de overige onderdelen drie. 

Maar liefst twaalf prijzen werden er gewonnen: acht keer de titel Nederlands kampioen, drie keer zilver een keer brons.

Bij de senioren B won Nina Vermeeren brons op trampoline.
Bij de junioren B gebeurde er iets fantastisch: Isatu Barrie won op alle drie onderdelen het goud. Femke van der Meulen won het zilver op airtrack.
Bij de jeugd B won Sterre Verhulst het goud op airtrack en trampoline.
Bij de senioren C won Nicole Slotegraaf het goud op trampoline springtoestel. Maxime Keijzer won zilver op airtrack. 
Thyrza Akkerman won bij de junioren C het zilver op trampoline springtoestel.
Tot slot won Johannes bij de heren jeugd c goud op trampoline en trampoline springtoestel.

Zondag

Op zondag werd het NK micro teamgym gehouden. Tijdens deze wedstrijd werd in teamverband gesprongen op trampoline springtoestel, trampoline valmat en airtrack. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf springers. 

Het jeugd B team, met  Isabella Oord, Anne Rijpma en Sterre Verhulst, liet uitstekende series zien, en haalde op trampoline en trampoline springtoestel de hoogste score. Deze score (16,90) zorgde voor het zilver in het eindklassement.

De Junioren B eindigde met 0,10 net buiten het podium. De senioren C werden ook vierde met een nog kleiner verschil 0,03. Tot slot eindigden de senioren B op de achtste plaats.