Asieldier van de week bij De Wissel | Kensi

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Kensi, een heel knap Husky meisje van 7,5 jaar oud.

Ze is een schat van hond maar er was veel te weinig tijd voor haar in haar vorige huishouden. Ze zat veel buiten - en in het hok - en alleen 's avonds binnen. Een situatie die ze absoluut niet verdient.

Kensi is een lieverd en heeft al snel de harten van de mensen in de opvang gestolen. Zelden zien we hier zo’n bescheiden en rustige Husky. Ze gaat zonder twijfelen met elke vrijwilliger mee voor een wandeling. En door haar kleine formaat is ze ook voor veel mensen geschikt om mee op stap te gaan.

In haar vorige huis heeft ze samengewoond met kinderen en dat ging zonder problemen. Helaas bleek een van de kinderen allergisch en moest ze daarom veel buiten doorbrengen. Ze kwam alleen naar binnen als de kinderen op bed lagen. Maar qua gedrag dus geen enkel probleem met kinderen. Ook vreemde mensen vond ze prima en alle bezoek was welkom.

Kensi werd altijd aan de lijn uitgelaten omdat ze buiten achter katten en andere kleine dieren aan gaat. Honden scheen ze echter geen probleem mee te hebben. Ze vind het heerlijk om te wandelen en kan wel wat trekken aan de lijn, maar daar is op te trainen. Ze houdt van voertjes en kan waarschijnlijk nog prima nieuwe commando’s aanleren.

Kensi kon prima even alleen thuis zijn, maar ze zat dan wel opgesloten in het buitenhok/schuur. Er is erg weinig tijd aan Kensi besteed en de mensen konden niet erg veel vertellen over haar. We denken dat ze een heel fijne huishond zal zijn voor mensen die wel tijd voor haar vrij willen maken.

Zoals typisch is bij het ras verhaart ze wel behoorlijk. Het is belangrijk om haar regelmatig te borstelen en te weten dat veel los haar voortaan bij uw inrichting hoort. Heeft u daar geen probleem mee? Dan krijgt u daar onze liefste, braafste en rustigste Husky ooit voor terug.

Mocht u interesse hebben in Kensi of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.