Avanti trekt zich terug uit Eredivisie Vrouwen

STIENS - Het Stienser Avanti trekt haar eerste vrouwenteam terug uit de landelijke Eredivisie zaalvoetbal. De Stiensers vinden dat er niet een competitief team op de been kan worden gebracht.

Volgens voorzitter Dominick van Diggelen vissen in Friesland en Groningen teveel clubs in dezelfde vijver. ,,Daarnaast gaan sommige veldverenigingen over tot zaalvoetbal, waar men dat tot voor kort verafschuwde”, aldus de voorzitter. ,,En tot slot richt men in Friesland ook nog eens een extra vereniging (zaalvoetbalvereniging Libertas, red.) op; dat helpt niet echt om de top bij elkaar te concentreren."

Avanti was de eerste club in Nederland die op eigen kracht zowel met de heren als met de dames op het hoogste niveau uitkwam. De heren boekten grote successen, maar de crisis was spelbreker. Daardoor moesten veel sponsoren afhaken. 

De club richt zich het komende seizoen op het eerste herenteam, dat dit seizoen kampioen werd en komend seizoen in de Topklasse zal uitkomen. ,,De heren doen het geweldig en dat wil Avanti graag meer ondersteunen. Dan zullen we zien waar dat uiteindelijk toe kan leiden”, aldus Van Diggelen. Daarnaast gaat Avanti de mogelijkheden onderzoeken om een jeugdafdeling op te starten en probeert Avanti via de eerste klasse met de dames in enkele jaren weer terug te komen op landelijk niveau.