Writer’s Block brengt grootste graffiti-event naar Leeuwarden

LEEUWARDEN - Parkeergarage de Klanderij is van 12 tot en met 14 juli het canvas voor meer dan dertig nationale en internationale graffiti-artists. Writer’s Block, verantwoordelijk voor een groot aantal murals in Leeuwarden, organiseert dan een ‘jam’.

In het weekend werken de artists tegelijkertijd aan de binnen- en buitenkant van het gebouw. Het hele weekend kunnen bezoekers gratis deelnemen aan rondleidingen langs de kunstwerken en is er een breed randprogramma met workshops en events. 

,,Waar een gesprek op het schoolplein van onze kids al niet toe kan leiden", melden bedenkers en organisatoren Peter Reen en Serge Hollander. ,,Dat we binnen een jaar al een stuk of tien grote murals hebben kunnen realiseren in de stad is al fantastisch, maar deze jam waarbij we een complete parkeergarage gaan transformeren, is een dream come true."

Voor de jam zijn onder andere de volgende artiesten al bevestigd: 
Mr. Woodland (Duitsland), Bozko (Bulgarije), MOTS (Portugal), Antonyo Marest, Addfuel (beide uit Spanje), SOLO en Diamond (beide uit Italië), Gabriel Pitcher (UK) en Pipsqueakwashere, Nasepop, Daddies Nasty Sons, Ox-Alien en Pinwin, Danny Rumble, Fernando Leon, Studio Yasja en Roosart (allen uit Nederland). Het werk van alle artiesten is op de event-website te bekijken. 

Terwijl de artiesten vanaf vrijdag 12 juli aan het werk gaan, is het mogelijk om het maakproces te bekijken. Daarvoor wordt door de ervaren gidsen van A Guide to Leeuwarden rondleidingen aangeboden. Daarnaast vinden er gedurende het weekend workshops en side-events plaats op het Writer’s Block-hoofdkwartier in het centrum van Leeuwarden. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Writer's Block is een jaarlijks terugkerend event waar mural art en street art in al zijn vormen en verschijningen centraal staat. Het is de grootste gratis viering van openbare kunst van het noorden. Kunst buiten de musea, buiten de galeries, buiten de ateliers. De straat als canvas en expositieruimte. Writer's Block presenteert street art dat verwondert, inspireert, kleur geeft, soms schuurt, maar vooral zelfbewustzijn stimuleert. Het event biedt een platform aan een bruisende jonge (street) art-scene waarbij lokaal en internationaal talent aan een breder publiek wordt getoond.