Aanranding in Westerpark Leeuwarden; mogelijke dader gepakt

Leeuwarden - In het Westerpark in Leeuwarden heeft zondagmorgen een poging tot aanranding plaatsgevonden. De politie bevestigt zojuist dat een vrouw rond vijf uur in de ochtend werd lastig gevallen door een haar onbekende man. De politie heeft korte tijd later een verdachte aangehouden die aan het signalement voldeed.

Een oplettende voorbijganger zag het incident gebeuren in het park nabij de Vrouwenpoortsbrug, en raakte daarop in gevecht met de mogelijk dader. Na de vechtpartij ging de verdachte er vandoor. Agenten wisten later een man aan te houden die aan het signalement van de dader voldeed. Het gaat om een 28-jarige man uit Sneek.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd en lijkt niet gewond te zijn geraakt. Verdere mededelingen over het slachtoffer wil de politie niet doen. 

De omgeving is meteen na het incident afgesloten. Een medewerkster van de Forensische Opsporing heeft de locatie in beeld gebracht en sporen veilig gesteld. De recherche doet verder onderzoek naar het delict.