Blauw Wit '34 dendert door nacompetitie en promoveert naar eerste klasse

BURGUM - Blauw Wit '34 heeft het seizoen 2018-2019 zaterdagmiddag in Burgum, op het complex van BCV, fantastisch afgesloten. In de finaleronde van de nacompetitie werd VEV '67 met 6-0 aan de kant gezet.

De formatie van trainer Bert Hollander startte de nacompetitie met een 0-7 zege bij SV Bedum en was vorig weekend met 2-0 op eigen veld te sterk voor Drenthina.

Lesje in effectiviteit

De riante overwinning doet vermoeden dat de Leeksters van het kastje naar de muur werden gestuurd, maar dat was allerminst het geval. Alle kansen over en weer bij elkaar opgeteld hadden beide elftallen misschien wel acht of negen keer kunnen scoren. De kwaliteiten voorin - en evenzeer op de doellijn - bij de Leeuwarders gaven onomstotelijk de doorslag. Blauw Wit '34 zette bijna elke mogelijkheid om in een doelpunt, de ene nog mooier dan de andere. Het onnavolgbare stiftje van Arjen Boonstra (4-0) op slag van rust, maar ook de openingstreffer én de 5-0 van Bob Schepers waren van zeer hoog niveau. Bij VEV '67 was het daarentegen ronduit balen; het lukte niet - steeds weer lag of stond keeper Kevin Wilpstra  precies op de goede plek - en het leek ook niet te mogen, getuige een bal op de paal en een pegel tegen onderkant lat.

Hattrick 
Arjen Boonstra voltooide zaterdagmiddag een hattrick, want hij nam naast eerdergenoemde 'treffer van de dag' ook de 2-0 en 6-0 voor zijn rekening. Tweelingbroer Floris pikte overigens de 3-0 mee. 

Reacties na afloop

Aanvoerder Schepers: ,,Dit is geweldig. Vijftien voor en nul tegen in deze nacompetitie; dan heb je het wel verdiend! Ik heb dit seizoen nog niet zoveel doelpunten gescoord, maar nu maak ik ze wel én op het goede moment. Terugkijkend op het hele seizoen denk ik dat we, als we het niveau van de laatste weken een heel seizoen vol hadden kunnen houden, misschien wel kampioen waren geworden. Het zat met name halverwege het seizoen niet echt mee in de voorbereidingen op veel wedstrijden; vaak moesten we zes tegen zes of zeven tegen zeven spelen op de training in plaats van elf tegen elf. Dat gaat volgend seizoen hopelijk beter. We kunnen met deze groep - als iedereen een beetje fit blijft - leuke dingen doen in de eerste klasse en Martijn Barto komt er ook bij: leuk!"

Trainer Bert Hollander: ,,Wat knalle wij door deze nacompetitie heen! Hier doe je het voor, het hele jaar. Ik kijk met veel vertrouwen naar volgend seizoen. Het grootste deel van de basis blijft en er komen een paar leuke versterkingen bij. Martijn Barto wordt mijn nieuwe assistent-trainer en hij gaat natuurlijk ook spelen: op het middenveld of misschien wel centraal achterin. Zo'n jongen als Barto maakt deze groep samen met mij ook beter. En als je deze jongens beter maakt kan je nog wat beleven in de eerste klasse."