Kort politienieuws, waaronder inbraken en botsingen

Leeuwarden - Op de Eerste Delidwarsstraat in Leeuwarden is woensdagochtend geprobeerd in te breken. Agenten troffen een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden aan met een tas vol koper. Zij is aangehouden.

Op het Europaplein in Leeuwarden zijn een fietser en een scooter tegen elkaar gebotst. Beide personen zijn ter controle meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis.

Een 38-jarige vrouw uit Grou is woensdagochtend op de A32 in slaap gevallen nadat ze uit haar nachtdienst kwam. Aan het ongeval heeft ze geen verwondingen opgelopen.

Woensdagochtend kwam een 29-jarige Leeuwarder het politiebureau aan de Holstmeerweg in Leeuwarden binnen lopen. Hij negeerde het personeel en ging in een hurkhouding zitten en begon te urineren. De Leeuwarder heeft een psychisch verleden en werd meegenomen naar het cellencomplex. Daar is hij beoordeeld door een GGZ-arts, die opvang voor hem heeft geregeld.

Op de Drachtsterweg in Leeuwarden zijn woensdagmiddag drie auto’s tegen elkaar gereden. Eén voertuig werd afgesleept, gegevens zijn onderling uitgewisseld en de weg werd weer vrij gemaakt.

In een woning op het Tsjerkepaed in Lekkum is woensdag geprobeerd in te breken. Het slotplaat is hierbij vernield, maar niets is meegenomen.