Schoonste evenement 2018 beloond

LEEUWARDEN - De prijs voor Schoonste evenement 2018 is op woensdag 12 juni bekendgemaakt. Wethouder Herwil van Gelder reikte de prijs uit aan de drie winnaars.

De eerste prijs ging naar Stichting Psy-Fi, de tweede prijs naar Kring Praktiserende Boomverzorging en de derde prijs was voor Promised Land & Countdown Rock festival. De festivals werden geroemd om hun inzet om het festivalterrein zo schoon mogelijk achter te laten. Vooraf en na het evenement werd door de toezichthouder openbare ruimte een beoordeling gemaakt van het evenemententerrein.

Stichting Psy-Fi heeft de eerste prijs gewonnen omdat zij als geen ander festival in het oog houden dat er duurzaam moet worden omgesprongen met het terrein. De inzet van The Psyclean Crew is hierbij eveneens van grote waarde gebleken. Kring Praktiserende Boomverzorging heeft niet alleen alle afval verwijderd, maar ook schade hersteld. Promised Land & Countdown Rock festival sprong eruit omdat ze het terrein keurig achter lieten en een sterke wil hadden om alles goed te doen.

De prijs wordt gezien als stimulans voor andere festivals. Volgend jaar wordt de prijs dan ook opnieuw uitgereikt.