G-Voetbaltoernooi bij Blauw Wit

LEEUWARDEN - Het eerste G-Voetbaltoernooi voor pupillen en junioren wordt op zaterdag 22 juni op de velden van voetbalvereniging Blauw Wit ’34 georganiseerd. Het toernooi vindt plaats ter ere van het tienjarig bestaan van deze afdeling.

Blauw Wit ’34 heeft haar maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan en vandaar dat dit jubileumtoernooi de start gaat worden van een mooie, nieuwe traditie.

Een veertiental teams van de verschillende Noordelijke verenigingen met G-voetbal zullen er een waar feestje van maken. Wie het toernooi wint is immers niet belangrijk, want alle deelnemers zijn kampioenen.

De opening van het toernooi is om 10.45 uur en rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, met uiteraard een prijs voor elke deelnemer. In de lunchpauze spelen de G-senioren een wedstrijd tegen de coryfeeën van Blauw Wit ’34 onder leiding van scheidsrechter Erwin Zeinstra.

Tien jaar G-Voetbal Blauw Wit '34
In februari 2009 werd het G-Voetbal door een drietal ouders - Engbert Boneschansker, Jan de Pee en Jaap Spieker - met een regulier team van zes kinderen opgestart in het kader van maatschappelijke betrokkenheid Blauw Wit ’34. Er ontstonden (en zijn) goede contacten met SC Cambuur. Denk hierbij aan voorwedstrijden, line up en G-Voetbaldag in het stadion. Momenteel spelen drie teams (rond de veertig spelers) in KNVB competitieverband: pupil, junior en senior. Dankzij prima contacten en goede afspraken met andere teams is er sprake van veel spelplezier. Met normale training wordt gedaan wat normaal kan, met speciale training wat speciaal moet. Trainers en leiders werkens samen met stagiairs Cios en NHL Stenden Hogeschool. G-Voetballers draaien volwaardig mee binnen de club en kunnen steeds op grote belangstelling rekenen bij thuiswedstrijden. Contacten tussen clubs in de regio zijn zeer goed, zo helpt men elkaar van harte waar het nodig is.