Iepenloftspul Snakkerbuorren speelt Fan Mûzen en Mannen

SNAKKERBUREN - De Friese theaterbewerking van het wereldberoemde Of Mice and Men van John Steinbeck gaat op woensdag 26 juni in het openluchttheater van de Doarpstún in Snakkerburen in première.

Fan Mûzen en Mannen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen George en de verstandelijk beperkte Lennie.

Jan van der Leij uit Wijns, ook als speler betrokken, maakte speciaal voor Iepenloftspul Snakkerbuorren een Friese vertaling van het stuk. De regie is in handen van Karin Idzenga uit Sneek. Zij tekende eerder in Snakkerburen voor de regie van het succesvolle 'De dame komt' (2015).

Of Mice and Men is een boek van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck. Het werd in 1937 gepubliceerd en was het eerste werk dat de latere Nobelprijs-winnaar Steinbeck erkenning opleverde. Steinbeck schreef de novelle oorspronkelijk als toneelstuk.

Het gedicht van de Schotse dichter Robert Burns met de titel 'To a mouse' heeft als onderliggende gedachte ‘de best bedachte plannen van muizen en mannen lopen vaak verkeerd af’. Deze gedachte vormt de rode draad in het stuk Fan Mûzen en Mannen: de hoofdpersonen George en Lennie hebben één grote gemeenschappelijk droom die voor hen dient als toekomstbeeld om de harde realiteit te kunnen weerstaan. Ze doen er alles aan om die droom te laten uitkomen. Maar, net als in het gedicht van Burns loopt dit – net als bij muizen – uiteindelijk helemaal fout. Het noodlot slaat toe. Fan Mûzen en Mannen is rauw en liefdevol, humoristisch en aangrijpend.

Voorstellingen op  26, 28 en 29 juni, 3, 4, 5 en 6 juli 2019. Meer informatie en kaartverkoop via www.iepenloftspulsnakkerbuorren.nl