Dance Company 058 Europees kampioen Hip Hop 2019

LEEUWARDEN - Dance Company 058 uit Leeuwarden veroverde afgelopen maandag de Europese titel Hip Hop 2019. De Nederlandse kampioenschappen Hip Hop waren al meerdere keren winnend afgesloten door Dance Company 058.

Het team 058 XXL, onder leiding van Meysam Zeynalabedin, streed afgelopen weekend op het EK Hip Hop in het Movie Park Germany te Bottrop, Duitsland. Na het behalen van een finaleplek bij de kwalificatierondes op zondag werden zij maandag in de finale bekroond tot Europees kampioen. Daarnaast mochten zij ook nog de Grand Champion of Dance 2019 beker mee naar Nederland nemen, want 058 XXL was het hoogst scorende team op het EK.

De Leeuwarders namen het tijdens de voorrondes op tegen teams uit heel Europa, maar slechts drie landen wisten zich te plaatsen voor de finale: Duitsland, Oekraïne en Nederland. Aangezien Duitsland al meerdere keren op rij de kampioenstitel had gewonnen, was het extra bijzonder dat de titel dit jaar naar Nederland ging en ook nog eens naar Leeuwarden.

Met het winnen van het EK staat de nu de volgende uitdaging op de agenda: de Friese dansgroep is uitgenodigd om deel te nemen aan het Wereld kampioenschap Hip Hop 2020 in Orlando, Florida (Amerika).