GVL boekt geweldige successen op NK groepsspringen

BERGEN OP ZOOM - Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) kwam zaterdag 8 juni met een jeugd- en juniorenteam in actie in sporthal De Boulevard te Bergen op Zoom tijdens het Nederlands kampioenschap groepsspringen voor de C-lijn.

In de ochtend sprongen de junioren op vijf onderdelen. Het aantal deelnemers in deze categorie bestond uit maar liefst 22 teams uit heel Nederland. Op het onderdeel plank Pegasus sprong het team ontzettend goed (17.30). Zo goed dat ze Nederlands kampioen werden. Op alle overige onderdelen werd het team knap vijfde. Het team bestaat uit Laura  de Boer, Thyrza Akkerman, Noa Vet, Anouk Lucassen, Nente Francke, Amber Faber, Sanne Tamminga en Manon Boomsma.

In de middag was het jeugdteam aan de beurt. Ze sprongen op drie onderdelen. Deze meisjes zetten een unieke prestatie neer. Op het onderdeel airtumbling (20.95) en trampoline Pegasus (22.05) wonnen ze het goud en dus ook de nationale titel. Bovendien won dit team de John Hermsen trofee: een prijs voor het team met de hoogste dagscore. De score van 22.05 op trampoline Pegasus was uniek voor een jeugdteam! De toppers van dit team: Sifra en Yael Bachtiar, Elma Faber, Mirthe Blankhorst, Mirthe Marit Haarsma, Roos Faber, Sterre Verhulst, Anne Rijpma en Iris de Beurs.