Kort politienieuws, waaronder een ‘woningbrand’

Leeuwarden - Nadat agenten zaterdagmiddag bij een 28-jarige Leeuwarder aan de deur waren geweest, heeft de man een openstaande boete van €384,30 betaald. Hiermee heeft de Leeuwarder voorkomen dat hij voor zeven dagen in de gevangenis moest.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 19-jarige jongen een proces-verbaal gekregen vanwege het dragen van een mes. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren, die op de Bote van Bolswertstraat in Leeuwarden rondhingen.

Donderdagavond kwam een melding binnen van een woningbrand op de Schieringerweg in Leeuwarden. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen, bleek dat bij het opnemen van een videoclip een rookbom/fakkel was gebruikt.

Een 21-jarige vrouw uit Hallum is in de nacht van vrijdag op zaterdag aanhouden op de Mr. P. J. Troelstraweg in Leeuwarden vanwege snel rijden. Bij controle door agenten bleek uit de speekseltest dat de bestuurster onder invloed van THC was. De vrouw kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Tussen vrijdag 07.15 uur en zaterdag 13.00 uur is ingebroken in een woning aan de Mr. P. J. Troelstraweg in Leeuwarden door vernieling van een keukenraam. De woning is doorzocht.