Stiens maakt zich op voor triatlonfeest

STIENS – Stiens is over een paar weken weer het middelpunt van de triatlonwereld. Op zaterdag 29 juni wordt voor de dertiende keer de BronSnijder Triatlon gehouden. De avond daarvoor is er de jeugdtriatlon voor de schoolkinderen.

De triatlon heeft drie afstanden: de mini, de sprint en de Olympische afstand.

De mini is voor iedereen te doen. Deze bestaat uit respectievelijk 250 meter zwemmen in buitenwater, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Meedoen kan al vanaf twaalf jaar en is dus ook heel geschikt om als ouder en kind sámen aan deel te nemen. Inschrijven kan nog tot 23 juni.

De sprint-triatlon (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) en de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) zijn voor de gevorderde triatleet. Ook hiervoor kan nog worden ingeschreven.

Naast de activiteiten op zaterdag is er vrijdagavond 28 juni voor de vierde keer een jeugdtriatlon (100 meter zwemmen in het zwembad, 3 kilometer fietsen en 800 meter hardlopen).

En voor wie niet kan of wil meedoen maar de triatlon van Stiens wel een warm hart toedraagt: er zijn nog vrijwilligers nodig die deze dag mee kunnen helpen bij de organisatie. Aanmelden kan via vrijwilligers@triatlonfriesland.nl .

Kinderboerderij gesloten
Op zaterdag 29 juni zal kinderboerderij Doniastate gesloten zijn omdat het fietsparcours van de triatlon hier langs gaat.