Máximaschool wint Saco Velt Bokaal

LEEUWARDEN - De elfde editie van de Saco Velt Bokaal werd woensdag 12 juni gehouden. In een bomvolle Stadsschouwburg de Harmonie (1350 personen) werd het een spannende danswedstrijd. Achttien basisscholen, onderverdeeld over drie klassen, streden mee om de felbegeerde trofee.

Tevens stond dit jaar KiKa centraal, en toen bekend werd dat dansschool Saco Velt een bedrag van €3627,42 kon overmaken naar dit goede doel werd menig traantje weggepinkt. Daarnaast werd het ook het laatste optreden van burgermeester Ferd Crone. Crone, fervent supporter van dit unieke sporttoernooi, roemde het team van Saco Velt voor hun enthousiasme en inzet. Hij kreeg uit handen van Velt een herinnering in de vorm van een foto van een eerdere finale.

Uiteindelijk werd duidelijk wie de Saco Velt Bokaal 2019 had gewonnen.
In de Hoofdklasse ging de titel naar het danskoppel Tycho Wolters en Ellis Witteveen van de Máximaschool. Het zilver was weggelegd voor Jurrian van der Meer en Rixt Drenten (Het Palet), terwijl het brons werd opgeëist door Younes Adam en Nova Huysman (De Sprong).
In de A-Klasse werden Thomas Los en Roos Zijlstra kampioen (Máximaschool), de winnaars in de B-Klasse werden Vincent Hakkert en Marin Groothof (De Weide). Toen deze uitslagen bekend waren werd duidelijk dat de Máximaschool de grote wisseltrofee had gewonnen.