Hendrik Kielstra wint bij NK karting op RaceWay Venray

VENRAY - De net twaalf jaar geworden Hendrik Kielstra (Nederlands kampioen Karting 2018) uit Wirdum had zich op 2 juni geen mooier verjaardagscadeau kunnen wensen. Op zijn verjaardag won hij in de klasse IAME X30 Cadet en bij zijn debuut in de klasse IAME X30 Junior volgde een knappe zeventiende plaats.

Afgelopen weekend werden ronde twee en drie van het Nederlands kampioenschap NK IAME karting verreden op Raceway Venray, ook wel Circuit de Peel genoemd. Met meer dan honderd rijders was het een druk bezocht evenement. Het evenement bestond deze keer uit drie dagen. Vrijdag was er zes keer een vrije training en op zaterdag volgde race1 en op zondag race2.

De training verliep voor Hendrik niet geheel vlekkeloos. Bij de eerste sessie ging de startmotor stuk, en bij de tweede de bobine. De vier laatste sessies gingen goed en er werd een goede afstelling gevonden voor de race op zaterdag.

De races bestaan uit een kwalificatie en daarna twee kwalificatie-heats en aansluitend een finale welke bepalend is. De races op zaterdag gingen voorspoedig, Hendrik wist deze alle drie te winnen. Helaas had hij tijdens een gele vlag situatie per ongeluk iemand ingehaald en kreeg hij hiervoor vijf seconden straf waardoor hij op een tweede plaats eindigde. Op zondag ging het iets minder. Hendrik was moe door het warme weer en de voorgaande drukke dagen. De kwalificatie bracht hem een 24ste plaats. Bij allebei de kwalificatie races had hij een superstart. In de eerste bocht reed hij van plek 24 naar 11 en werkte zich zo naar voren. Helaas was er bij een inhaalactie iemand over Hendrik zijn hand gereden waardoor deze zwaar gekneusd was. De finale moest hij dus met verband om zien te volbrengen. Opgeven was geen optie en dus maar met pijn rijden. Wederom had hij een goede start en werkte hij zich weer naar voren. Uiteindelijk had hij genoeg punten voor de dagoverwinning. De volgende race is op 20 en 21 juli te Genk (B).