MKV'29 MO11-1 winnaar Noordelijke KNVB Beker

ZUIDWOLDE - De Noordelijke bekerfinales werden op zaterdag 1 juni in Zuidwolde gespeeld. De meiden van MKV’29 MO11-1 pakten, na eerder vier voorrondes te hebben overleefd, middels twee nipte zeges een een gelijkspel de beker.

In de voorbereiding naar deze finaledag had MKV’29 MO11-1 hard geknokt om iedere keer door te gaan in het bekertoernooi. In de voorrondes werd gespeeld tegen SJO DFC, de Zeerobben, Winsum en Jubbega. Daarna mochten de MKV’29 MO11-1 meiden naar de Noordelijke bekerfinaledag op 1 juni, en meer dan terecht bleek achteraf.

In Zuidwolde zou in een poule van vier teams en wedstrijden van twee keer 12,5 minuten de strijd worden beslist. De meiden van MKV’29 startten met een duel tegen SJO Bergum. In de eerste fase van de wedstrijd werd er door beide ploegen afgetast. Enkele kleine kansen over en weer resulteerden niet in een doelpunt. De hoofdklasser was duidelijk meer fysiek ingesteld dan MKV’29, maar uit een vlotte Leeuwarder aanval over links en een goede individuele actie viel het eerste doelpunt: 1-0. In de tweede helft kwamen de meiden van MKV’29, door een aantal goede reddingen van de keeper, niet meer in de problemen en werd de eerste wedstrijd van het toernooi gewonnen.

De tweede wedstrijd was Grootegast de tegenstander. Wederom een meer fysieke tegenstander dan de meiden van MKV’29 in de eerste klasse gewend zijn. Dankzij goede reddingen van de keeper bleef MKV in de beginfase in de wedstrijd. Na tien minuten spelen werd de bal op het middenveld door MKV’29 veroverd. Een goede pass van de rechtsvoor van MKV’29 op de spits zorgde ervoor dat zij een mooie actie kon afmaken:1-0. Er volgden meer kansen over en weer, maar ook in deze wedstrijd hield de verdediging van MKV’29 de deur op slot en was de tweede zege derhalve een feit.

De laatste tegenstander van MKV’29, SC Bolsward, had een wedstrijd gelijkgespeeld en een keer gewonnen, wat betekende dat een gelijkspel voor de meiden van MKV’29 voldoende was voor het winnen van de Noordelijke beker. Het werd een zenuwslopende laatste wedstrijd tegen SC Bolsward, een team dat vorig seizoen steeds had weten te winnen van MKV. Dit seizoen hadden de teams nog niet tegenover elkaar gestaan. Wederom waren ook deze ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen over en weer. MKV’29 wist vanuit passes via de linksachter en de linksvoor de spits te bereiken. Die laatste zette met een paar prachtige kapbewegingen en buitenkantje rechts de 1-0 op het scorebord. Net voor het einde van de eerste helft leed MKV’29 in de voorhoede balverlies en zette SC Bolsward een goede aanval op. MKV’29 moest vanuit deze omschakeling voor het eerste een tegentreffer incasseren: 1-1. In de ultieme slotfase gingen de Leeuwarder meiden nog een keer flink door het oog van de naald; vanuit een vrije trap ketste de bal tegen de lat, waarna een speelster van Bolsward uit de rebound naliet te scoren. Het bleek het laatste wapenfeit, want kort daarop klonk het laatste fluitsignaal en was de beker voor de meiden van MKV.