Heren 1 tennisclub ’t Nijlân overtuigend kampioen

DRACHTEN - Makelaardij Hoekstra T.C. ’t Nijlân Heren 1 verzekerde zich afgelopen zondag van de titel in de landelijke eerste klasse door concurrent D.L.T.C. met 2-4 te verslaan.

De Leeuwarders betraden de gortdroge tennisbaan van de Drachtster Lawn Tennis Club - onder een verzengende zon - in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was voor het kampioenschap. Aan die opdracht werd zogezegd ruim voldaan, al moesten de heren zich in het dubbelspel nog tot het uiterste inspannen.

Scoreverloop in Drachten
Herenkel 1: Jouke Jan Schaap – Rutger Balk 4-6 1-6
Herenkel 2: Stefan Deinum – Stefan Bodde 6-2 1-6 6-3
Herenkel 3: Jasper Krol – Elroy Middendorp 4-6 6-1 6-4
Herenkel 4: Tijn Bokma – Joost Willekes 4-6 2-6
Herendubbel 1: Stefan Deinum/Jasper Krol – Stefan Bodde/Boas Deden 6-2 1-6 8-10
Herendubbel 2: Tijn Bokma/Jouke Jan Schaap – Rutger Balk/Frank Zeer 6-2 3-6 5-10

Averij vanwege noodweer
De heren tennissers van T.C. 't Nijlân waren al het gehele seizoen ongenaakbaar. Er werd slechts eenmaal een punt 'afgestaan'. Afgestaan tussen aanhalingstekens omdat die ene puntendeling niet na strijd, maar na overleg overeengekomen was met competitiegenoot Emmen. In Drenthe zorgde noodweer er namelijk voor dat er destijds gestaakt moest worden. 

Landelijke Hoofdklasse
Het sportieve succes levert de heren van Makelaardij Hoekstra T.C. ’t Nijlân promotie op naar de landelijke hoofdklasse. Na twee jaar afwezigheid is de rentree op het één na hoogste niveau daarmee een feit.