Goedkoop eten bij wijkrestaurant Lekker Briek: Surinaamse maaltijd

LEEUWARDEN - Het eind mei geopende wijkrestaurant Lekker Briek (als verwijzing naar de architectuur van het wijkgebouw), in het wijkcentrum van Heechterp-Schieringen aan de Egelantierstraat 5, heeft voor woensdag 17 juli een heerlijk menu samengesteld.

Bewonersbedrijf Heechterp-Schieringen, Wijkteam Noord Oost, Bestuur wijkcentrum Heechterp-Schieringen, Menno Schotanus en Geertje Haringsma zijn de drijvende krachten achter Lekker Briek. 

Het wijkrestaurant wil zich ontwikkelen tot een ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk maar staat ook open voor gasten uit andere wijken. Lekker Briek biedt in principe op elke woensdag een maaltijd aan. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar twee keer per week op deze locatie. Ook andere wijkteams kunnen zich aansluiten bij dit initiatief zodat er door heel Leeuwarden een heel netwerk van wijkrestaurants ontstaat waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen - goed en goedkoop - kunnen eten.

U kunt aan feestelijk gedekte tafels genieten van een hoofdgerecht en een toetje. Bij de maaltijd wordt gratis een karaf water geserveerd en na het eten kunt nog even blijven zitten voor een kopje koffie of thee. Aan de bar kunt u tegen betaling overige drankjes bestellen.

Voor deze week is het volgende menu samengesteld:
Dionne Rozenblad bereidt een lekkere Surinaamse maaltijd. Dit begint met lekker, kruidige gevulde eitjes. Als hoofdgerecht is er een lekkere bami met kipdijfilet, pindasaus en een komkommersalade. Het nagerecht is een ijsje. 

 

Practische informatie
Inloop en welkom voor de maaltijd en eten tussen 17.30 en 19.00 uur. De prijs voor de maaltijd bedraagt drie euro.
Reserveren kan tot 12.00 uur op de dag dat er gegeten wordt aan de bar van het wijkcentrum, telefonisch: 058-2665413 of via Facebook: www.facebook.com/wijkcentrumhs