Goedkoop eten bij wijkrestaurant Lekker Briek: hamburger, gebakken aardappelen, bloemkool en courgette

LEEUWARDEN - Het eind mei geopende wijkrestaurant Lekker Briek (als verwijzing naar de architectuur van het wijkgebouw), in het wijkcentrum van Heechterp-Schieringen aan de Egelantierstraat 5, heeft voor woensdag 16 oktober een heerlijk driegangenmenu samengesteld.

Bewonersbedrijf Heechterp-Schieringen, Wijkteam Noord Oost, Bestuur wijkcentrum Heechterp-Schieringen, Menno Schotanus en Geertje Haringsma zijn de drijvende krachten achter Lekker Briek. 

Het wijkrestaurant wil zich ontwikkelen tot een ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk maar staat ook open voor gasten uit andere wijken. Lekker Briek biedt in principe op elke woensdag een maaltijd aan. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar twee keer per week op deze locatie. Ook andere wijkteams kunnen zich aansluiten bij dit initiatief zodat er door heel Leeuwarden een heel netwerk van wijkrestaurants ontstaat waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen - goed en goedkoop - kunnen eten.

U kunt aan feestelijk gedekte tafels genieten van een hoofdgerecht en een toetje. Bij de maaltijd wordt gratis een karaf water geserveerd en na het eten kunt nog even blijven zitten voor een kopje koffie of thee. Aan de bar kunt u tegen betaling overige drankjes bestellen.

Voor deze week is het volgende menu samengesteld:
Er wordt begonnen met een lekkere preisoep, geserveerd met een stukje brood. Het hoofdgerecht bestaat uit een runder hamburger met gebakken aardappelen, bloemkool en courgette. Als nagerecht wordt een lekker ijsje opgediend. Op tafel staan karaffen met water (gratis). Overige consumpties zijn tegen betaling aan de bar te verkrijgen.

Voor vegetariërs is er een vleesloze variant. Graag doorgeven bij reserveren, dan kan daar rekening mee worden houden.

Practische informatie
Inloop en welkom voor de maaltijd en eten tussen 17.30 en 19.00 uur. De prijs voor de maaltijd bedraagt drie euro.
Reserveren kan tot 12.00 uur op de dag dat er gegeten wordt aan de bar van het wijkcentrum, telefonisch: 058-2665413 of via Facebook: www.facebook.com/wijkcentrumhs

Vrijwilligers gezocht
Het wijkcentrum Heechterp-Schiering zoekt vrijwilligers voor de bar, de bediening en de afwas. Ook is er behoefte aan een nieuwe penningmeester voor het wijkcentrum. Heb je belangstelling, reageer dan via de e-mail: bestuur@wijkcentrumhs.nl of bel het wijkcentrum 058-2665413.