Goedkoop eten bij wijkrestaurant Lekker Briek: ouderwetse hachee

LEEUWARDEN - Het eind mei geopende wijkrestaurant Lekker Briek (als verwijzing naar de architectuur van het wijkgebouw), in het wijkcentrum van Heechterp-Schieringen aan de Egelantierstraat 5, heeft woensdag 12 juni hachee op het menu staan.

Bewonersbedrijf Heechterp-Schieringen, Wijkteam Noord Oost, Bestuur wijkcentrum Heechterp-Schieringen, Menno Schotanus en Geertje Haringsma zijn de drijvende krachten achter Lekker Briek. 

Het wijkrestaurant wil zich ontwikkelen tot een ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk maar staat ook open voor gasten uit andere wijken. Lekker Briek biedt in principe op elke woensdag een maaltijd aan. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar twee keer per week op deze locatie. Ook andere wijkteams kunnen zich aansluiten bij dit initiatief zodat er door heel Leeuwarden een heel netwerk van wijkrestaurants ontstaat waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen - goed en goedkoop - kunnen eten.

U kunt aan feestelijk gedekte tafels genieten van een hoofdgerecht en een toetje. Bij de maaltijd wordt gratis een karaf water geserveerd en na het eten kunt nog even blijven zitten voor een kopje koffie of thee. Aan de bar kunt u tegen betaling overige drankjes bestellen.

Voor deze week is het volgende menu samengesteld:
Inloop met stokbrood en kruidenboter en/of andere smeersels. Het wil nog maar niet écht zomeren dus komt er aankomende woensdag een ouderwetse hachee op tafel. Deze wordt geserveerd met verse rode kool met appel en kruimige aardappelen. Er wordt geëindigd met vanillevla plus vers fruit.

Practische informatie
Inloop en welkom voor de maaltijd en eten tussen 17.00 en 19.00 uur. De prijs voor de maaltijd bedraagt drie euro.
Reserveren kan tot 12.00 uur op de dag dat er gegeten wordt aan de bar van het wijkcentrum, telefonisch: 058-2665413 of via Facebook: www.facebook.com/wijkcentrumhs