Goedkoop én lekker eten bij wijkrestaurant Lekker Briek: chili con carne

LEEUWARDEN - Het wijkrestaurant Lekker Briek (als verwijzing naar de architectuur van het wijkgebouw), in het wijkcentrum van Heechterp-Schieringen aan de Egelantierstraat 5, heeft ook voor woensdag 11 maart een heerlijk driegangenmenu samengesteld.

De gasten komen voor de ongedwongen sfeer en de gezelligheid. Lekker Briek wordt gedragen door een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Hierdoor kunnen de kosten laag worden gehouden zodat een keer lekker uit eten gaan voor iedereen betaalbaar is. Er is bij Lekker Briek altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep. Interesse? Stuur een mail naar ij.veenstra.1@kpnmail.nl

Het wijkrestaurant wil zich ontwikkelen tot een ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk maar staat ook open voor gasten uit andere wijken. Lekker Briek biedt in principe op elke woensdag een driegangenmenu aan. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar twee keer per week op deze locatie. Ook andere wijkteams kunnen zich aansluiten bij dit initiatief zodat er door heel Leeuwarden een heel netwerk van wijkrestaurants ontstaat waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen - goed en goedkoop - kunnen eten.

U kunt aan feestelijk gedekte tafels genieten van een hoofdgerecht en een toetje. Bij de maaltijd wordt gratis een karaf water geserveerd en na het eten kunt nog even blijven zitten voor een kopje koffie of thee. Aan de bar kunt u tegen betaling overige drankjes bestellen.

Voor deze week is het volgende menu samengesteld:
Er wordt begonnen met een ouderwets lekkere en goed gevulde groentesoep. Het hoofdgerecht is een kruidige chili con carne (met rundergehakt) en bloemkoolrijst. Als afsluiter is er een ijsje met wat fruit. Op tafel staan karaffen met water (gratis). Overige consumpties zijn tegen betaling aan de bar te verkrijgen.

Voor vegetariërs is er een vleesloze variant. Graag doorgeven bij reserveren, dan kan daar rekening mee worden houden.

Practische informatie
Inloop en welkom voor de maaltijd en eten tussen 17.30 en 19.00 uur. De prijs voor de maaltijd bedraagt vier euro. Kinderen tot twaalf jaar eten mee voor twee euro. Reserveren kan tot 12.00 uur op de dag dat er gegeten wordt aan de bar van het wijkcentrum, telefonisch: 058-2665413 of via Facebook: www.facebook.com/wijkcentrumhs

Vrijwilligers gezocht
Het wijkcentrum Heechterp-Schiering zoekt vrijwilligers voor de bar, de bediening en de afwas. Ook is er behoefte aan een nieuwe penningmeester voor het wijkcentrum. Heb je belangstelling, reageer dan via de e-mail: ij.veenstra.1@kpnmail.nl of bel het wijkcentrum 058-2665413.