Kort politienieuws, waaronder: 16 en 17-jarige jatten kleding

Leeuwarden - Twee meisjes van 16 en 17 jaar zijn dinsdagmiddag door betrapt op het stelen van kleding ter waarde van €92,25 in Nieuwestad. De minderjarigen zijn aangehouden en er loopt onderzoek naar hen.

Brommen zonder rijbewijs

Een 17-jarige bromfietser reed dinsdagmiddag even voor 14:00 uur zonder rijbewijs over de Seerp van Galemawei in Mantgum. Toen de politie hem aanhield kon hij - naast géén rijbewijs - ook geen kentekenbewijs tonen. Bovendien schold hij de agenten uit door ‘kutpolitie’ naar hen te roepen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Diefstal in Bilgaardpassage

Nagellak, een hangslot en een mes, dat stal een 53-jarige vrouw op dinsdagmiddag om 12:20 op de Bilgaardpassage in Leeuwarden. De vrouw werd betrapt en vervolgens aangehouden. Onderzoek naar de vrouw loopt.

Illegaal stickers plakken

Een 35-jarige Leeuwarder werd door de stadstoezicht in Leeuwarden bij de Vrouwenpoortsbrug betrapt op het plaken van stickers op plaatsen waar dat niet was toegestaan. De verdachte wilde zich niet legitimeren, waarna hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, waarna de toezicht de man boeide. Hij kreeg een proces-verbaal.

Geluidoverlast

De politie rukte maandagavond uit voor geluidsoverlast aan De Aak in Grou. De 53-jarige veroorzaakster kreeg een proces-verbaal.