Doorloper | Feestcommissie Stoke City Live Goutum

GOUTUM - De Doorloper van deze week staat in het teken van de Feestcommissie Stoke City Live Goutum, veertien dikke kameraden die dit jaar voor de veertiende keer Stoke City Live organiseren op 13, 14 en 15 juni.

Algemene informatie:
Toen we begonnen met Stoke City Live waren we tussen de 25 en 40 jaar. Inmiddels zijn we een stel ouwe lullen, maar als we samen zijn is het gegarandeerd feest.

Ons motto:
Vier het Leven! (Stoke City is dichtbij ;-)

Wat ons als team bindt is:
Succes en plezier. Veertien jaar geleden kwamen er driehonderd mensen op het Goutumer dorpsfeest af. Wij doen elk jaar nieuwe dingen en durven groot te denken en nu is Stoke City Live een gezellig festival met bijna 10.000 (!) bezoekers. We werken er allemaal hard voor en ieder op z’n eigen manier. En die combinatie maakt ons succes én geeft heel veel plezier!

We kunnen niet zonder:
Onze sponsors. We hebben meer dan honderd sponsors, hoofdzakelijk lokale ondernemers, die soms ook persoonlijke goede vrienden zijn geworden. Echt fantastisch hoe zij ons elk jaar weer enthousiast en gul steunen. Zonder sponsors zouden we ook kansloos zijn want we vragen (en krijgen) geen dubbeltje subsidie. Er gaat overigens geen cent naar de organisatoren, alles gaat op! Is het niet dit jaar dan wel volgend jaar.

We hebben helemaal niks met:
Drugs, slecht weer, laatste ronde, klagende vrouwen, stinkende toiletten, valse honden, lauw bier, slechte adem, lekke fietsband, slappe koffie en zweetvoeten….verder is alles leuk!

Wanneer vloeiden er voor het laatst tranen:
Twintig jaar geleden gingen we met een deel van de huidige FC naar René Froger in de Kuip, dat vonden we prachtig. Toen René twee jaar geleden met live-band in onze feesttent kwam en bij het soundchecken “This is the moment” inzette, stonden we daar als grote kerels met natte ogen elkaar op de schouders te slaan. Het jaar erna met Hazes Junior trouwens ook en dit jaar hebben we op donderdag 13 juni: Trijntje Oosterhuis, Xander de Bouisonjé en Ali B met elkaar op één podium en met een top live band met de beste muzikanten en back-vocals van Nederland.  Dat levert gegarandeerd weer tranen van geluk op.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Eigenlijk hebben we niet meer nodig dan een lange tafel, een JBL-box en een flinke gevulde koelkast. Het maakt niet uit waar die tafel staat... tijd en plaats vervaagt… meer heeft een kerel toch niet te wensen.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Aan een lange tafel met een JBL-boxje en een goed gevulde koelkast. Geen idee waar en wanneer dat was... :-)

En dat we flink baalden:
Tijdens de laatste minuut van Ajax-Spurs, maar dat geldt niet voor iedereen want sommige zijn meer op de hand van Feyenoord. We zijn trouwens allemaal Cambuursupporter, op 1 na, die is voor DKV, maar daar baalt hij zelf het meest van.

Leeuwarden is voor ons:
Waar we werken, boodschappen doen, naar de tandarts gaan, waar onze kids op school zitten, waar we uit eten gaan en op terrasjes een biertje drinken, de stad van Cambuur en van de 11-stedenhal en waar veel goede vrienden wonen en waar we elke steeg en uithoek kennen. Maar het allermooiste punt van Leeuwarden is bovenaan de Van Harinxmabrug met uitzicht op Goutum.  Zeker die drie dagen in juni.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Hoezo 'als'?

Als Cambuur wint, dan:
Cambuur is een prachtclub, maar Cambuursupporter ben je niet voor je plezier. Dus de 'winning moments' worden groots gevierd.

Als we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Carpetland, daar kan je heerlijk op blote voeten lopen!

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Peter Noordraven (eigenaar van Makelaardij Friesland). Vier jaar onze hoofdsponsor en dankzij hem hebben we echt weer een paar stappen kunnen maken. En een lintje voor alle vrijwilligers, die ons helpen achter de bar, bij het opbouwen en opruimen...grote klasse!

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
1: Tot de dood ons scheidt.
2: Tot de jongere generatie het over durft te nemen.
Voorlopig dringt die jongere generatie nog niet aan, lui en laf als ze zijn ;-) Dus het zal optie 1 wel worden!

Meer informatie:
www.dorpsfeestgoutum.nl

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.