MKV '29 pakt titel hoofdklasse MO13

LEEUWARDEN - De MO13-1 van MKV ’29 ging deze seizoenshelft, nadat de meiden in het najaar waren gepromoveerd uit de eerste klasse, met succes op jacht naar het kampioenschap in de hoofdklasse.

Afgelopen zaterdag was de allesbepalende wedstrijd in Kollumerzwaag. De supporters van beide partijen waren in ruime mate aanwezig en steunden zeer enthousiast hun meiden. De situatie vooraf was dat Friese boys moest winnen en dat MKV ’29 aan een gelijkspel voldoende had om kampioen te worden. 

Vanaf het begin was het tempo hoog en Friese boys speelde met veel inzet en duelkracht. De meiden van MKV ’29 moesten hier een antwoord op vinden, temeer omdat Friese Boys na een kwartier spelen de leiding nam: 1-0. De meiden van  MKV ’29 reageerden bliksemsnel door in de eerstvolgende aanval de gelijkmaker te scoren: 1-1. Vlak voor rust kwam Friese boys hernieuwd op voorsprong: 2-1. Meteen na de pauze kwamen de meiden van MKV ’29 andermaal op gelijke hoogte: 2-2. Vijf minuten voor tijd nam MKV ’29 de leiding in de wedstrijd en trok de zege vervolgens - met veel inzet en passie - over de eindstreep. De ontlading was dan ook groot na het laatste fluitsignaal. Er werd door MKV ’29 kort een feestje gevierd op het veld, om vervolgens snel naar Leeuwarden terug te reizen. Daar werden de meiden van de MKV ’29 MO13-1, tijdens de rust van MKV ’29 Vr 1 (11-3 overwinning op Ternaard), gehuldigd en in het zonnetje werden gezet.