Pencak Silat Leeuwarden succesvol op NK

BADHOEVEDORP - De wedstrijdvechters van Pencak Silat Leeuwarden presteerden afgelopen zaterdag uitstekend tijdens het officiële Nederlands kampioenschap Pencak Silat.

Sem Scholten, Stefan Jager, Finn Engberts, Stefan van den Bosch, Sarena van Houten en Celine Feijen deden mee namens Pencak Silat Leeuwarden.

Voor Sem Scholten en Finn Engberts was het hun eerste wedstrijd. Beiden mochten meteen meestrijden om de Nederlandse titel. Finn moest in zijn eerste partij tegen Stefan van den Bosch aantreden. Stefan is iets verder qua ervaring en dat deed Finn de das om. Ondanks een geweldige strijd in de ring ging Finn met lege handen naar huis.

Sem daarentegen begon de dag goed. Licht gespannen wist hij de eerste partij tegen een tegenstander uit Den Haag te winnen. In de finale trof hij weer een tegenstander uit Den Haag. Sem deed zijn uiterste best, maar helaas ging de Nederlandse titel aan zijn neus voorbij. Hij moest genoegen nemen met een dik verdiende zilveren medaille. 

Stefan Jager vocht dit keer bij de junioren. In zijn eigen klasse bij de jeugd was namelijk geen tegenstander. In een mooie gelijkopgaande finalepartij moest hij de overwinning naar zijn tegenstander uit Groningen laten gaan. Voor Stefan geen Nederlandse titel, maar een mooie tweede plaats.

Stefan van den Bosch stroomde gemakkelijk door naar de halve finale. Daar verloor hij van de latere Nederlands kampioen uit Hoofddorp. In de strijd om de derde plaats liet Stefan zien wat hij in huis heeft. Met grote overmacht wist hij deze partij te winnen van een tegenstander uit Limburg. 

De twee dames mochten als laatste aantreden voor Pencak Silat Leeuwarden. Sarena van Houten was als eerste aan de beurt. In een keiharde partij tegen een tegenstander uit Groningen, waar de gemoederen soms hoog opliepen, vocht Sarena voor wat ze waard was. Niet geheel zonder kleerscheuren sleepte zij haar eerste Nederlandse titel in de wacht.

Celine Fijen sloot voor Pencak Silat Leeuwaren de dag af. Ook zij trof in de finale een tegenstander uit Groningen. Door zeer aanvallend te vechten kreeg haar tegenstander geen enkele kans om in de partij te komen. Celine veroverde de Nederlandse titel dan ook zeer overtuigend.